Техніка для шанувальників котлет

Прочитали: 461

Ручну м’ясорубку винайшли ще в дев’ятнадцятому сторіччі, з тих пір вона стала незамінною у господарстві. Йшов час і техніка вдосконалювалася, з’явилися електричні м’ясорубки. Вони зручніші та можуть переробляти навіть дуже жорстке м’ясо.

Всі м’ясорубки влаштовані однаково: шнековий вал, ніж та решітки. А наразі ще й електродвигун, щоб не марнувати багато часу та ефективніше подрібнювати сировину.

Що вміє електрична м'ясорубка?

Без цієї техніки зараз не обходиться жодна господарка, тим паче окремі моделі надають широкий спектр можливостей. Наприклад, деякі мясорубки Bosch дозволяють не тільки робити фарш, а й готувати ковбасу, пюре та різноманітні соуси.

Функціональні можливості приладу залежать від кількості насадок. Нижче наведений список найбільш популярних з них:

  • насадка-соковижималка — стане в нагоді тим, хто полюбляє свіжі соки;

  • насадка-овочерізка — натирає, шинкує та нарізає овочі за бажаним розміром та формою;

  • насадка для ковбас — дозволяє готувати ковбаси, купати та сарделі;

  • насадка для приготування пасти, макаронів та спагетті;

  • насадка «кеббе» — допомагає приготувати порожнисту трубочку, яку згодом можна фарширувати.

Правила використання м'ясорубки

Для щасливого та довговічного життя вашої техніки не так важливі рецепти, які ви готуєте, як дотримання правил користування при роботі з нею. Існують наступні нюанси, про які слід пам'ятати, працюючи з м'ясорубкою:

  • при роботі з м’ясом потрібно ретельно очистити його від сполучної тканини, усіляких жилок та плівок;

  • бажано нарізати м’ясо на невеликі шматки — чим воно ніжніше, тим більшими за розміром можуть бути шматочки;

  • не забувати очищати ніж та грані після кількох кілограмів перекрученого продукту — коли сировина груба та неоднорідна, бажано це робити після кожного кілограма;

  • регулярно заточувати ножі та решітки — особливо коли в процесі приготування вам інколи доводиться розбирати та очищати деталі.

Дотримання цих простих порад не тільки збільшить строк служби вашого приладу, а й дозволить вам завжди отримувати фарш найвищої якості та потрібного калібру.

на правах реклами